Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ


άρθρο της κας Μαρίας Κραστάνα
 
Η εφηβεία είναι μία περίοδος κατά την οποία μπορούν να τεθούν οι βάσεις της διατροφικής συμπεριφοράς ώστε να δημιουργηθεί ένα στέρεο έδαφος ενός υγιούς διατροφικού πλάνου. Το παραπάνω είναι δυνατόν να συντελέσει, στη μετέπειτα ζωή του ατόμου και στην πρόληψη ορισμένων ασθενειών .

Με ορμητήριο, αυτό πήραμε μέρος στο πρόγραμμα «Αγωγής υγείας» με θέμα: «Διατροφικές συνήθειες των εφήβων». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τις καθηγήτριες : κα Κραστάνα Μαρία ΠΕ 8704 & της κα Παραδείση Ιφιγένεια ΠΕ 8703 με το τμήμα ΒΥ2 του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου. 
 
Σκοπός του προγράμματος ήταν να αναδείξουν τις διατροφικές συνήθειες, και την ύπαρξη γνώσεων, γύρω από τη σωστή διατροφή των μαθητών-εφήβων.

Οι μαθητές του σχολείου μας, συμμετείχαν με προθυμία πάνω στο θέμα ,με ανεύρεση στοιχείων και διατροφική έρευνα.Στην έρευνα πήραν μέρος όλα τα τμήματα της Β’ Υγείας.

Η δράση «Πρωινό στο σχολείο» έφερε εμπράκτως το υγιεινό πρωινό στα παιδιά., με μεγάλο ενθουσιασμό ,γιατί «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» κάντε click εδώ για να δείτε το σχετικό βίντεο