Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Την Πέμπτη 10-02-22, την 6η και την 7η ώρα, συναντήθηκαν οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Βουλή των Εφήβων" στην Σχολική Βιβλιοθήκη. Ήταν η τέταρτη από τις οκτώ που προβλέπονται. 

Κεντρικό θέμα που μας απασχόλησε την Ομάδα μας, ήταν το γεγονός πως η κοινωνική δικτύωση μέσω του διαδικτύου πολύ συχνά παίρνει ακραίες μορφές: τυφλής ή δεισιδαιμονικής άρνησης αφενός, αλλά και πανηγυρικής αποδοχής ναζιστικών "αξιών". 
Με την ευκαιρία της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου τα παιδιά με την κα Ανθή Χατζηνώτα συζήτησαν το σύνθημα της Ημέρας «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».

Τα παιδιά με την κα Χατζηνώτα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αρχικά και στην συνέχεια να συζητήσουν την διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Παρατηρητήριο Πρόληψης και Διαχείρισης Κρίσεων, το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο το ΝΟΗΣΙΣ και τους Φίλους του Τεχνικού Μουσείου, στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022.

Το σύνθημα αυτό, αποβλέπει στο να ενθαρρύνει και να κινητοποιήσει όλους προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ασφαλέστερου και καλύτερου διαδικτύου, όπου ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας και ειδικότερα το διαδίκτυο υπεύθυνα, κριτικά, δημιουργικά και με σεβασμό.

Συμμετείχαν οι μαθητές τα πέντε παιδιά του προγράμματος: Αποστόλογλου Μιχαέλα, Γκούρι Σίλβια, Δραγγέλας Παναγιώτης, Ιωαννίδης Θόδωρος και Καμαριώτης Μανώλης.

Καθώς και τα τμήματα Β-ΟΙΚ-1 την 6η ώρα και Γ-ΜΑΡΚ την 7ηώρα. 

Την τεχνική υποστήριξη ανέλαβε ο μαθητής του Γ-ΠΛ Κατράνας Βασίλης. 

Κάντε click εδώ και διαβάστε το δελτίο τύπου της Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

κα Ανθή Χατζηνώτα