Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

 

Έντιμε/η Διευθυντή/ρια,

Εκ μέρους του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (ΛΟΧ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, επικοινωνώ μαζί σας εν όψει των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2022 για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με στόχο την ενημέρωση των τελειόφοιτων μαθητών σας για την δυνατότητα να ακολουθήσουν τις σπουδές τους στο Τμήμα μας.

Το Τμήμα προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στη Λογιστική ή στη Χρηματοοικονομική, καθώς επίσης και μεταπτυχιακά προγράμματα MSc και PhD στη Χρηματοοικονομική. Τόσο τα προπτυχιακά όσο και τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος τυγχάνουν ευρείας αναγνώρισης τόσο στη τοπική αγορά όσο και διεθνώς.

Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων, το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος προσφέρει μέχρι 12 απαλλαγές από τα 15 συνολικά μαθήματα για την απόκτηση του επαγγελματικού τίτλου Chartered Accountant (ACA qualification) και μέχρι 9 απαλλαγές από τα 13 συνολικά μαθήματα για απόκτηση του επαγγελματικού τίτλου Certified Accountant (ACCA qualification). Παράλληλα, το Τμήμα παρέχει τη δυνατότητα πληρωμένης πρακτικής άσκησης (internship) κατά τη διάρκεια των σπουδών, σε ελεγκτικούς οίκους ή σε άλλες εταιρείες του χρηματοοικονομικού και τραπεζικού κλάδου. Οι μηνιαίες απολαβές κυμαίνονται από €500-€1200 για απασχόληση 5 μηνών στο τρίτο έτος σπουδών με δυνατότητα επανάληψης στο τέταρτο έτος σπουδών.

Πέραν των πιο πάνω, το Τμήμα ΛΟΧ αλλά και το Πανεπιστήμιο Κύπρου γενικότερα, προσφέρουν σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές διευκολύνσεις στους εξ Ελλάδος φοιτητές:

  • Το Πανεπιστήμιο προσφέρει μια υποτροφία ύψους €3500 σε κάθε Σχολή, με βάση την επίδοση στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
  • Το Τμήμα παρέχει οικονομική στήριξη είτε με τη μορφή μερικών υποτροφιών είτε με μερική απασχόληση σε φοιτητές που πληρούν συγκεκριμένα ακαδημαϊκά και οικονομικά κριτήρια.
  • Σε όλους τους φοιτητές εξ Ελλάδος παρέχονται ημερήσια κουπόνια σίτισης, αξίας €7,00.
  • Παρέχεται η δυνατότητα διαμονής στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κύπρου με χαμηλό κόστος. Επίσης για φοιτητές που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια υπάρχει επιδότηση ενοικίου μέχρι και €2000 το χρόνο.

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης και είναι ιδιαίτερα περήφανο για τις επιτυχίες των αποφοίτων του:

  • Απόφοιτοι του Τμήματος έχουν γίνει αποδεκτοί σε μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων διεθνούς εμβέλειας.
  • Οι απόφοιτοι του Τμήματος εργοδοτούνται άμεσα, με τους εργοδότες να εξαίρουν την άρτια ακαδημαϊκή τους κατάρτιση.
  • Μεγάλα ποσοστά επιτυχίας και παγκόσμια βραβεία αποφοίτων στις επαγγελματικές εξετάσεις του ICAEW (31 παγκόσμια βραβεία) και του ΑCA (ψηλότερο ποσοστό επιτυχίας παγκόσμια).

Συνημμένα θα βρείτε έντυπο με όλες τις σημαντικές πληροφορίες για το Τμήμα μας, το οποίο παρακαλείστε όπως διανέμετε στους τελειόφοιτους σας ή/και αναρτήσετε σε ηλεκτρονικά μέσα ή πινακίδες πληροφόρησης στο σχολείο/φροντιστήριο σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος μας https://newdev.ucy.ac.cy/afn/?lang=el η επικοινωνήστε απευθείας μαζί μου (irene.karamanou@ucy.ac.cy), ή με τη γραμματεία του Τμήματος (tsinti.e@ucy.ac.cy), ή με την Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης (fem@ucy.ac.cy).

Με εκτίμηση,

Ειρήνη Καραμάνου
Καθηγήτρια Λογιστικής
Πρόεδρος Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
email: irene.karamanou@ucy.ac.cy
Tel. +357 22 89 3608