Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ - ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΕΙ & ΒΑΣΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ

Ενόψει της συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου 2021 θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω, στους μαθητές και υποψηφίους του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου που σκέφτονται αφού περάσουν αρχικώς σε ένα τμήμα "Α" στην συνέχεια να ζητήσουν μετεγγραφή σε άλλο τμήμα "Β"

Οι λόγοι που συνήθως κάποιος ζητά μετεγγραφή είναι το γεγονός ότι το "Β" είναι πιο κοντά στην κατοικία του από το "Α". 

Αν λοιπόν ο υποψήφιος περάσει και γίνει φοιτητής του "Α", πως θα μπορέσει να εγγραφεί στο "Β"?? Ισχύουν δύο προϋποθέσεις για να κάνει αίτηση:

  1. Η "βάση μετεγγραφής" η οποία ορίζεται στα 2.750 μόρια κάτω από τη βάση εισαγωγής κάθε τμήματος.
  2. Πρέπει επίσης τα τμήματα "Α" και "Β" να έχουν μεταξύ τους αντιστοιχία. Οι αντιστοιχίες καθορίστηκαν με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Προσοχή να μην παρασυρόμαστε από το λεκτικό της ονομασίας, διότι παραδείγματος χάριν το Φυσικό Καβάλας είναι μεν ισοδύναμο με το Φυσικό Λαμίας, αλλά όχι με τα άλλα Τμήματα Φυσικής (Θεσσαλονίκης κλπ). 

Κάντε click οι πίνακες αντιστοιχιών τμημάτων

Με βάσει τις αντιστοιχίες των τμημάτων δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να κάνουν αίτηση μετεγγραφής για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Επιπλέον οι φοιτητές 94 τμημάτων, πρέπει να γνωρίζουν ότι για αυτά δεν θα έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής σε άλλο τμήμα, αφού τα τμήματά τους δεν έχουν αντιστοιχίες.

Πρόκειται για τα εξής 94 τμήματα: