Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ:

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των 16 προκατασκευασμένων αιθουσών, οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την εγκατάσταση του απαιτούμενου ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, των υποδομών και τη σύνδεση των εγκαταστάσεων με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.
 
Άμεσα θα προχωρήσουν οι παρεμβάσεις για την περίφραξη και τη διαμόρφωση των χώρων, ενώ με την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών οι αίθουσες θα εφοδιαστούν με σύγχρονο εξοπλισμό και εποπτικά μέσα (γραφεία, έπιπλα, πίνακες ανακοινώσεων, παιχνίδια κλπ.), τα οποία έχει ήδη παραλάβει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, ώστε οι νέες σχολικές δομές να είναι πλήρως λειτουργικές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Οι 16 προκατασκευασμένες αίθουσες είναι εμβαδού 36 τ.μ. έκαστη (6x6μ.), πληρούν όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας για τα παιδιά και το διδακτικό προσωπικό, διαθέτουν κλιματισμό, ενώ πληρούν τις εγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές των ΚΤΥΠ ΑΕ, σε ότι αφορά στα υλικά κατασκευής. Όλες οι μονάδες θα διαθέτουν τηλεφωνική γραμμή και σύνδεση στο διαδίκτυο.
Για την υλοποίηση των υποδομών της δίχρονης προσχολικής αγωγής εργάστηκαν το Τμήμα Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης και το Τμήμα Μελετών και Έργων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.



Στο παρακάτω video των μαθητών (κάντε click πάνω στο εικονίδιο ή κάντε click εδώ) περιλαμβάνονται στιγμιότυπα από τη συντονισμένη επιχείρηση τοποθέτησης των εγκαταστάσεων της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, το οποίο επιμελήθηκαν μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, στο πλαίσιο της δράσης "Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ" του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού-Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020, που υλοποιεί το «ΝΟΗΣΙΣ».
 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ:
 
Θερμά συγχαρητήρια στον Βασίλη Κατράνα μαθητή του Τομέα Πληροφορικής του σχολείου για την εξαιρετική δουλειά του καθώς και τους συμμαθητές του Βασίλη Καραμούτα και Δημήτρη Μίχογλου που αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τον εξοπλισμό (drone) του σχολείου μας.