Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: ΣΤΙΣ 09-07-21 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και SMS

Η ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή 09-07-21, ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν όλα τα ΕΠΑΛ.

  • Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 09-07-21, μετά τις 13.00 μ.μ.
  • Την ίδια ώρα και μέρα θα γνωστοποιηθούν οι βαθμοί στους υποψηφίους με μία νέα διαδικασία μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms), κάντε click εδώ

Πηγή: compass.

Η νέα διαδικασία προβλέπει τα εξής:

1. Οι υποψήφιοι/ες για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων δύνανται, εφόσον το επιθυμούν, πλέον των τρόπων ενημέρωσης που προβλέπονται στα άρθρα 7, 8 και 16 της υπό στοι-χεία Φ.251/25089/Α5/20.02.2020 (Β’ 643) απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και στα άρθρα 16 και 17 της υπό στοιχεία Φ.153/79899/ Α5/21.05.2019 (Β’ 1904 και 1940) κοινής απόφασης του Υπουργού και της Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να ενημερώνονται για τους βαθμούς που έλαβαν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, καθώς και για τα αποτελέσματα της επιλογής μέσω της λήψης γραπτού μηνύματος (SMS) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου τον οποίο, εφόσον το επιθυμούν, δηλώνουν για τον σκοπό αυτό σε ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr - ΕΨΠ).

Η εφαρμογή αυτή δημιουργείται και υποστηρίζεται από την ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «ΕΔΥΤΕ Α.Ε.».

2. Για την είσοδό του στην ανωτέρω εφαρμογή, ο υποψήφιος/α καταχωρίζει:

α) τον οκταψήφιο κωδικό υποψηφίου και

β) κατά σειρά, το αρχικό γράμμα:

i) του επωνύμου,

ii) του ονόματος,

iii) του πατρωνύμου και του

iv) μητρωνύμου του, με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Εφόσον τα ανωτέρω στοιχεία συμπληρωθούν ορθά, πραγματοποιείται είσοδος στην εφαρμογή και εμφανίζονται συμπληρωμένα, σε πλήρη μορφή, τα εξής στοιχεία του υποψηφίου:

α) το όνομα,

β) το επώνυμο,

γ) το πατρώνυμο και

δ) το μητρώνυμο.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος καταχωρίζει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου στον οποίο επιθυμεί να λάβει ενημέρωση με γραπτό μήνυμα σχετικά με τους βαθμούς που έλαβε στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και με τα αποτελέσματα της επιλογής.

Ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον δηλωθέντα αριθμό κινητού τηλεφώνου έως και δύο (2) φορές.

Σε περίπτωση αλλαγής αριθμού αποστέλλεται σχετική ενημέρωση στον αριθμό τηλεφώνου που αντικαθίσταται.

3. Ο υποψήφιος λαμβάνει στον δηλωθέντα αριθμό τηλεφώνου γραπτό μήνυμα, το οποίο περιλαμβάνει, σε μορφή κειμένου, τους βαθμούς που έλαβε στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και τα αποτελέσματα της επιλογής, καθώς και σχετικό υπερσύνδεσμο (link), μέσω του οποίου παραπέμπεται σε ειδικό πλαίσιο στην ανωτέρω εφαρμογή όπου προβάλλονται αποκλειστικά τα προσωπικά του αποτελέσματα.

4. α) Για τους σκοπούς εφαρμογής της παρούσας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενεργεί υπό την ιδιότητα του Υπευθύνου Επεξεργασίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ 2016/679) (Γ.Κ.Π.Δ.) και του ν. 4624/2019 (Α’ 137) και η «ΕΔΥΤΕ Α.Ε.» ορίζεται ως Εκτελούσα την επεξεργασία, κατά την έννοια της περ. 8 του άρθρου 4 του Γ.Κ.Π.Δ. Αμφότεροι οφείλουν να τηρούν όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον Γ.Κ.Π.Δ., καθώς και τις διατάξεις του ν. 4624/2019. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από την «ΕΔΥΤΕ Α.Ε.» διέπεται από Μνημόνιο Συνεργασίας που καταρτίζεται μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της «ΕΔΥΤΕ Α.Ε», σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 28 του Γ.Κ.Π.Δ. Κατά την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων λαμβάνονται τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια αυτών και τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στο Μνημόνιο που συνάπτεται κατά τα ανωτέρω.

β) Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τα οποία τυγχάνουν επεξεργασίας περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα προκειμένου να υλοποιηθούν οι διατάξεις της παρούσας. Το σύνολο των δεδομένων που καταχωρίζονται στην εφαρμογή της παρ. 1 διαγράφονται οριστικά από την εφαρμογή μετά την πάροδο τριών μηνών από την ημερομηνία καταχώρισής τους.

γ) Σκοπός της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των υποψήφιων είναι η παροχή ενός εναλλακτικού τρόπου ενημέρωσης τους για τους βαθμούς που έλαβαν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και για τα αποτελέσματα της επιλογής.

 Πηγή: esos.gr