Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ EU Code Week Hackathon

άρθρο της κας Σάρρας Σεβαστιάδου

Το Σαββάτο 8 Μαΐου 2021, οι μαθητές μας της Β΄ τάξης του Τομέα Πληροφορικής (Β-ΠΛΗΡ-1) Βασίλης Κατράνας και Βασίλης Καραμούτας συμμετείχαν, ως ομάδα, στο EU Code Week Hackathon, μετά από παραίνεση του κ. Γιώργου Αρναούτογλου, Υπδντη του ΕΚ Ευόσμου.

Το EU Code Week Hackathon ή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι ένας διαδικτυακός διαγωνισμός κατά τον οποίο, εντός 24 ωρών, οι διαγωνιζόμενοι μαθητές θα έπρεπε να λύσουν μια πραγματική πρόκληση αξιοποιώντας τις γνώσεις τους στον προγραμματισμό.

Έτσι λοιπόν, μετά την παρέλευση των 24 ωρών, κάθε ομάδα παρουσίασε τις ιδέες και την λύση της στην πρόκληση του Hackathon στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.
Η πρόκληση στην οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές είναι εναρμονισμένη στο πνεύμα της εποχής "πως μπορείτε να δημιουργήσετε μια δωρεάν πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που να μπορεί να διαχειριστεί τις κρατήσεις και να βοηθήσει στην εξάλειψη των ουρών έξω από εστιατόρια και καταστήματα?".

Οι δύο Βασίληδες δημιούργησαν μία παρουσίαση με την ιδέα τους για μία ιστοσελίδα διαχείρισης των ραντεβού των πελατών των καταστημάτων, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι κριτικές που πήραν από την κριτική επιτροπή ήταν εξαιρετικές. Η ομάδα τους ήταν μία από τις 10 ομάδες που πέρασαν στην δεύτερη φάση, δηλαδή στον Εθνικό EU Code Week Hackathon.

Το EU Code Week Hackathon πραγματοποιείται την ίδια περίοδο σε έξι χώρες. Οι νικητήριες ομάδες από κάθε έναν εθνικό μαραθώνιο θα διαγωνιστούν, στην τρίτη φάση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού EU Code Week Hackathon από 9 έως 24 Οκτωβρίου 2021 στον οποίο θα αναδειχθεί ο τελικός νικητής.

 
Ας τους ευχηθούμε καλή επιτυχία για τη συνέχεια !!!!
κα Σάρρα Σεβαστιάδου