Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2018





Ομάδα μαθητών του σχολείου μας συμμετείχε σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κέρκυρα από 1 έως 4 Μαρτίου, στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Τίτλος του προγράμματος ήταν «Αειφορική διαχείριση των μνημείων. Το οχυρωματικό περιβάλλον στα κάστρα των πόλεων». Οι μαθητές περιηγήθηκαν στην πόλη της Κέρκυρας με τα γραφικά βενετσιάνικα καντούνια, παρατήρησαν τα όμορφα κτίρια, προσκύνησαν το σκήνωμα του Αγ. Σπυρίδωνα, πολιούχο του νησιού, θαύμασαν το παλιό κάστρο της πόλης και την μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων την Σπιανάδα με το Λιστόν


Επισκέφτηκαν επίσης το Αχίλλειο, το μεγαλοπρεπές παλάτι της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ, με τους πλούσιους κήπους του καθώς και την Παλαιοκαστρίτσα με το βυζαντινό καστρομοναστήρι της Παναγίας που ιδρύθηκε το 1228. 

Η εκπαιδευτική επίσκεψη συνεχίστηκε με την περιήγηση στους κήπους του Μον Ρεπό, αρχικά θερινό ανάκτορο των Άγγλων αρμοστών και μετέπειτα, από το 1864, θερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος και τελείωσε στο γραφικό κανόνι με την μαγευτική θέα προς το Ποντικονήσι και την Μονή Βλαχερνών του 17ου αιώνα. 

Οι καθηγητές που εκπόνησαν το πρόγραμμα για το σχολείο μας είναι η κα Ουζούνη Ιωάννα Υπ.Τομέα Υγείας Πρόνοιας & Ευεξίας του ΕΚ Ευόσμου και ο κ.Ναθαναηλίδης Ελευθέριος Υπδντης του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου.  


Η επιστροφή στο σχολείο μας στον Ευόσμο μπορεί να σήμανε το τέλος της εκπαιδευτικής επίσκεψης, αλλά ταυτόχρονα σηματοδότησε την έναρξη νέων, δημιουργικών δραστηριοτήτων και ενασχολήσεων για τους μαθητές μας, μια και το επιβάλλουν οι γνώσεις και οι εικόνες που προήλθαν από το επιτυχημένο περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα.