Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

ERASMUS+KA2: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ OLOMOUC ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ


Οι παρακάτω οκτώ (08) δραστηριότητες αποτελούν μέρος της φάσης προετοιμασίας των 6 μαθητών που θα μεταβούν στο Olomouc της Τσεχίας στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος Cyril and Methodius – 1000 Years of what Unites us and Divides us (Erasmus+KA2 2017-1-CZ01-KA219-035460_3 ).

κάντε κλικ πάνω στα κείμενα για να μεταβείτε στο blog του προγράμματος
1η συνάντηση 

Η πρώτη συνάντηση προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, στα γραφεία του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου. Οι καθηγήτριες κα Λίβια Χλίνκοβα και κα Ειρήνη Στεργίδου ενημέρωσαν τα έξι παιδιά που θα μεταβούν στο Lolomouc της Τσεχίας για τους στόχους του προγράμματος.

2η συνάντηση

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Σχολική Βιβλιοθήκη του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου ενημερωτική συνάντηση με θέμα τις Ευρωπαϊκές Αξίες από τους καθηγητές κ. Γιάννη Βιόπουλο και την κα Ανθή Χατζηνώτα

3η συνάντηση 

Η τρίτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, όταν οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τις τις καθηγήτριες κα. Λ.Χλίνκοβα και κα Ειρ.Στεργίδου στο εργαστήριο "115" του ΕΚ Ευόσμου παρακολούθησαν την κινηματογραφικής ταινίας "Κύριλλος και Μεθόδιος - Οι φωτιστές των Σλάβων", μια συμπαραγωγή της Τσεχικής Τηλεόρασης, Σλοβάκων και Σλοβένων, προς τιμήν των δύο Θεσσαλονικέων Αγίων, που φώτισαν τους σλαβικούς λαούς.

4η συνάντηση

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, στην αίθουσα 2 του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση προετοιμασίας με τις καθηγήτριες Λίβια Χλίνκοβα και Ειρήνη Στεργίδου και τους μαθητές που μετέχουν στο πρόγραμμα. Το θέμα της συνάντησης ήταν "Μεταναστευτική κρίση - Αύξηση του εθνικισμού - Διαπολιτισμικές δεξιότητες".

5η συνάντηση 

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2018 στο Εργαστήριο "119" του ΕΚ Ευόσμου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση (8η & 9η ώρα) για την θεσμική συγκρότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα παιδιά ενημερώθηκαν από την κα Ανθή Χατζηνώτα και συζήτησαν για τους τρόπους λήψης των αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην συνάντηση έλαβε μέρος και η καθηγήτρια κα Χρυσούλα Αντωνιάδου.

6η συνάντηση 

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, στην αίθουσα "2" του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, πραγματοποιήθηκε την 8η-9η ώρα, η έκτη (6η) συνάντηση προετοιμασίας με τις καθηγήτριες κα Λίβια Χλίνκοβα και κα Ειρήνη Στεργίδου και τους μαθητέ/τριες που μετέχουν στο πρόγραμμα. Το θέμα της συνάντησης ήταν "Τσέχικη Δημοκρατία (Βοημία-Μοραβία)".

7η συνάντηση 

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, στην αίθουσα "2" του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, πραγματοποιήθηκε την 8η-9η ώρα, η έβδομη (7η) συνάντηση προετοιμασίας με τις καθηγήτριες κα Λίβια Χλίνκοβα και κα Ειρήνη Στεργίδουκαι τους μαθητέ/τριες που μετέχουν στο πρόγραμμα. Το θέμα της συνάντησης ήταν "Περίοδος της Μεγάλης Μοραβίας".

8η συνάντηση

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, στην αίθουσα "2" του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, πραγματοποιήθηκε την 8η-9η ώρα, η όγδοη (8η) συνάντηση προετοιμασίας με τις καθηγήτριες κα Λίβια Χλίνκοβα και κα Ειρήνη Στεργίδου και τους μαθητέ/τριες που μετέχουν στο πρόγραμμα. Το θέμα της συνάντησης ήταν "Γλωσσική προετοιμασία" με σκοπό να έρθουν οι μαθητές πιο κοντά στη Τσέχικη γλώσσα, παράδοση και κουλτούρα.