Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ


Σήμερα, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, στις 11:00 το πρωί, αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Μακεδονία, 14 μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας & Ευεξίας του σχολείου για την Ισπανία. Τα παιδιά έφθασαν, μέσω Αθηνών, στην Μαδρίτη, στις 16:00 ώρα Ισπανίας.


Η τοποθέτηση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες (18-02-18 έως 05-03-18) και θα περιλαμβάνει πολιτιστικές δραστηριότητες, άσκηση και κατάρτιση των παιδιών στις  μεθόδους και στις προδιαγραφές νοσηλείας νεφροπαθών. Φορέας υποδοχής του σχεδίου είναι η ισπανική MOVEU.

Οι μαθητές προετοιμάστηκαν πριν την αναχώρησή τους με εκπαιδευτικές επισκέψεις και με μαθήματα στο σχολείο την "8η & 9η" ώρα, δηλαδή αφού τελείωνε το ωρολόγιο πρόγραμμα. Μετά την φάση της προετοιμασίας ακολούθησε η φάση της αξιόλογησής τους και σήμερα ξεκινά η φάση της τοποθέτησης.

Όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, κατάρτισης και διατροφής καλύπτονται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Συνοδοί-εκπαιδευτικοί, στην Ισπανία, θα είναι τέσσερις καθηγήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου:
  • την βδομάδα - κα Ιωάννα Μερσίνη & κα Αγάπη Ζοπόγλου
  • την βδομάδα - κα Ανθή Χατζηνώτα & κα Δώρα Δάγγα


Η τοποθέτηση στην Μαδρίτη των 14 μαθητών γίνεται στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος  MEDICAL EQUIPMENT FOR LIFELINE: SPECIAL DIGITAL AND PROFESSIONAL SKILLS (Erasmus+KA1 2017-EL01-KA102-035988).