Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 στη Σχολική Βιβλιοθήκη του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών για την αγορά εργασίας στον τομέα της αιμοκάθαρσης.

Στα παιδιά μίλησε ο κ. Γιώργος Βλαχάβας από την Mediprime Α.Ε.Ε., η οποία αποτελεί αποτελεί βασικό τμήμα ενός ομίλου εταιριών που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα. Ο όμιλος συμπεριλαμβάνει τα Νεφρολογικά Κέντρα "Mesogeios", την εταιρεία διαχείρισης νοσοκομειακών αποβλήτων "Medical Waste" και το Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών "Λευκός Σταυρός".


Ο κ.Γ.Βλαχάβας παρουσίασε την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη νοσηλεία των νεφροπαθών στα νοσοκομεία, στις μονάδες τεχνητού νεφρού και στα κέντρα μεταμοσχεύσεων. Επίσης αναφέρθηκε και στα θέματα εύρεσης εργασίας και επαγγελματικών προσόντων που είναι αναγκαία για την πρόσληψη τεχνικών.


Τέλος, ο κ.Γ.Βλαχάβας απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών και αντάλλαξε απόψεις με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που έλαβαν μέρος στην συνάντηση κ.Γιάνη Βιόπουλο, κ.Λευτέρη Ναθαναηλίδη, κα Ζωή Μπέλλη, κα Αγγελική Τραϊανού και κα Χρ.Αντωνιάδου.

Η ενημερωτική συνάντηση αποτελεί μέρος της φάσης προετοιμασίας των 14 μαθητών που θα μεταβούν στο Βερολίνο στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος  MEDICAL EQUIPMENT FOR LIFELINE: SPECIAL DIGITAL AND PROFESSIONAL SKILLS (Erasmus+KA1 2017-EL01-KA102-035988).