Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ΗΜΕΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΤΙΤΑΝ - WEST SIDE ROBOTICS

κ.Βασίλης Στρουγγάρης, Διευθυντλης του εργοαστασίου ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας

Ευχαριστούμε το ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας και την Eduact για την άψογη οργάνωση και την φιλοξενία που μας παρείχαν την Πέμπτη 18-04-24 διοργανώνοντας εκδήλωση υπό τον τίτλο "Ημέρα Τεχνολογίας - Technology Day". Το πρόγραμμα της ημέρας ήταν το παρακάτω:

 

Στην εκδήλωση μίλησαν :

ο Διευθυντής του ΤΙΤΑΝ κ.Βασίλης Στρουγγάρης
ο πρόεδρος της EduAct κ Κώστας Βασιλείου
ο υποδιευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κ.Λευτέρης Ναθαναηλίδης
ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης κ.Γιάννης Φελέκης
ο Τεχνικός Ασφαλείας του ΤΙΤΑΝ κ.Νίκος Πουλιάνας
ο Προϊστάμενος Ηλεκτρολογικής Υπηρεσίας κ.Παναγιώτης Ροδινός

Παραβρέθηκαν επίσης η Διευθλυντρια του ΓΕΛ Καλλιθές (Νεοχωρούδα) κα Αγγελική Καραματσούκη και οι Τομεάρχες του ΕΚ Ευόσμου κα Μαίρη Τρυφινοπούλου και κ.Κώστας Μπόυκλας.  

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε ο αγώνας ρομποτικής με τις δύο ομάδες ραγματοποιήθηκε Διαγωνισμός Ρομποπτικής με τις ομάδες από τα 2 ΕΠΑΛ.
Έγινε η Τελετή Επίδοσης Διπλωμάτων στους μαθητές των 2 ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στον τελικό του FTC ΘΣΝ, στις 09/03 & 10/03.
Εγινε Άσκηση Προσομείωσης στο Εργοστάσιο με τη συμμετοχή των μαθητών μας και
επίσκεψη στο Control Room του εργοστασίου.
Ακολούθησε ανασκόπηση και αξιολόγηση της συμμετοχής των ομάδων ρομποτικής στον διαγωνισμό First Tech Challenge από τους καθηγητές και τους μαθητές που συμμεττείχαν.
Έγινε συζήτηση μεταξύ των σχολείων που συμμετέιχαν και των σχολείων που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν την επόμενη χρονιά.
Το σχολείο μας θα ενταχθεί σε πιλοτικό πρόγραμμα ρομποτικής της EduAct και επίσης ευελπιστούμε μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου να πάρουν μέρος στην διαδικασία επιλογής που θα πλαισιώσουν την Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Σάρρα Σεβαστιάδου
Λευτέρης Ναθαναηλίδης