Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ - ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

άρθρο της κας Ζωής Καραγώγου

Την Δευτέρα 22-04-24, οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας, συμμετείχαν στο πρόγραμμα της «Ταξιδιωτικής Παιδαγωγικής» της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Το «ταξίδι στην ιστορία» ξεκίνησε από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους. Ακολούθησε περιήγηση στη Ρωμαϊκή Αγορά, στάση στο Εργατικό Κέντρο και επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Εκεί, τα παιδιά κατέβηκαν στις κατακόμβες και συμμετείχαν σε δραστηριότητα εξερεύνησης.

Κατόπιν, επισκέφθηκαν τη Ροτόντα - ταφικό μνημείο - στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια τη Φιλοσοφική Σχολή. Ακολούθησε ξενάγηση σε μνημεία του ΑΠΘ και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με βιωματικά παιχνίδια ρόλων.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ηλία Θερμίδη και τους συνεργάτες του για το πολύ ενδιαφέρον και διαφορετικό ταξίδι στην ιστορία , αλλά και για τη δημιουργική σύζευξη παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος.

Συνοδοί των μαθητών ήταν η κα Ζωή Καραγώγου, η κα Έφη Σαπουντζη, η κα Άννα Μητρούσκα, η κα Ευαγγελία Σταμούλη, η κα Βασιλική Ρόμπα και η κα Δώρα Γαζέτη.

Τι είναι η Ταξιδιωτική Παιδαγωγική?

Πρόκειται για μια αυτόνομη επιστημονική/παιδαγωγική προσέγγιση που δραστηριοποιείται στον τομέα της εκδρομικής περιπέτειας με ψυχοπαιδαγωγικό χαρακτήρα - Αφορά σε συγκεκριμένες δράσεις με στόχο την εξοικείωση, την πεζοπορία και τη δραστηριοποίηση των παιδιών στο αστικό, περιαστικό και φυσικό περιβάλλον.