Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Τετάρτη 21-02-24 οι καθηγητές των τμημάτων ένταξης του σχολείου μας ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες για την ειδική διδακτική ξενάγηση που θα πραγματοποιηθεί από στελέχη του ΟΛΘ την επόμενη Τετάρτη 28-02-24. 

Τα παιδιά θα μετακινηθούν από το σχολείο στον ΟΛΘ αλλά και εντός του λιμανιού με μισθωμένο λεωφορείο, για αυτούς τους λόγους απαιτείται να παραδώσουν στον κ.Αχιλλέα Σύρμο φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας και 5€ καθώς επίσης και την σχετική υπεύθυνη δήλωση. 

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει χώρο έκτασης 1,5 εκατομμύρια τμ και εκτείνεται σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων. Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν έξι προβλήτες, κρηπιδώματα μήκους 6200 μέτρων με βύθισμα της θάλασσας έμπροσθεν αυτών έως 12 μέτρα και κλειστούς και ανοικτούς αποθηκευτικούς χώρους συνολικής επιφάνειας 600.000 τμ, κατάλληλες για την εξυπηρέτηση όλων των ειδών των φορτίων και την εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης. Διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις για τη διακίνηση υγρών καυσίμων και είναι συνδεδεμένο με τον διασυνοριακό αγωγό μεταφοράς υγρών καυσίμων, βρίσκεται δε κοντά στον διεθνή αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου. 

Οι εκπαιδευτικοί στόχοι της διδακτικής επίσκεψης σχετίζονται με τα διδασκόμενα μαθήματα της Ιστορίας, των Νέων Ελληνικών, των Φυσικών Επιστημών, των Μαθηματικών καθώς και των Αγγλικών. 

Την επίσκεψη θα παρακολουθήσουν και καθηγητές Επαγγελματικού Λυκείου του Βερολίνου, οι οποίοι μας επισκέπτονται στο πλαίσιο πλαίσια του job shadowing. 


κ. Αχιλλέας Σύρμος
κα Ευαγγελία Σταμούλη
κα Ελένη Πάσχου
κ.Νικος Βάσσος