Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Β-ΟΙΚ-2: ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ


Την Δευτέρα 26-02-24 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Β-ΟΙΚ-2 με προορισμό το ιστορικό κέντρο της πόλης μας ώστε οι μαθητές να ασκηθούν στην ξενάγηση στην Αγγλική γλώσσα. Η δράση σχετίζεται με την διδασκαλία των μαθημάτων Αγγλικά και Θεωρία Τουρισμού και Εφαρμογές.

Τα παιδιά του Τομέα Διοίκησης & Οικονομίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της πόλης μας σε καθηγήτριες Επαγγελματικού Λυκείου του Βερολίνου, οι οποίοι μας επισκέπτονται στο πλαίσιο πλαίσια του job shadowing.

Με συνοδούς τις καθηγήτριες κα Τίνα Μπεγγλή και κα Κατερίνα Μωυσίδου οι μαθητές περιηγήθηκαν στα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης, πιο συγκεκριμένα:

  1. στον Λευκό Πύργο, κτίσμα του 15ου αιώνα και είναι μέρος της οχύρωσης της πόλης
  2. την Αψίδα του Γαλερίου, την Καμάρα, ένα λαμπρό μνημείο, του οποίου ο προορισμός δεν ήταν πρακτικός αλλά αναμνηστικός και τιμητικός, ένα θριαμβικό τόξο που κατασκευάστηκε λίγο πριν το 305 μ.Χ για να τιμηθεί ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Γαλέριος, ύστερα από την οριστική νίκη του κατά των Περσών
  3. την Ροτόντα, μέρος του αυτοκρατορικού συγκροτήματος που χτίστηκε το 306 μ.Χ. ως Πάνθεον (ή Μαυσωλείο) για τον αυτοκράτορα Γαλέριο, σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο
  4. την Αρχαία Αγορά, το κοινωνικό, οικονομικό, διοικητικό, πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης


👉 κάντε click εδώ για να παρακολουθήσετε ένα σύντομο video από την ξενάγηση