Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΜΝΑΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως στα πλαίσια της πράξης «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ (ΜΝΑΕ)- Υποστήριξη σχολικών μονάδων ΕΠΑΛ», στο σχολείο μας στο εξής θα παρευρίσκεται ψυχολόγος τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή. Το γραφείο συνάντησης θα είναι το "Point of Care", απέναντι από το εργαστήριο Φυσικοθεραπείας.

Τα ΕΠΑΛ διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην προετοιμασία των μαθητών για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους, διδάσκοντας τόσο μαθήματα γενικής παιδείας, όσο και ειδικότητας. Από την άλλη, κατά το διάστημα της Λυκειακής εκπαίδευσης οι μαθητές διέρχονται από ποικίλες σωματικές και ψυχοσυναισθηματικές αλλαγές και ενδεχομένως αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε διάφορους τομείς, που τους προκαλούν συναισθήματα άγχους, θυμού, λύπης, απογοήτευσης, περιέργειας, ενθουσιασμού και άλλα.

Η παρουσία της ψυχολόγου μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα βοηθητική, για αυτό και προτείνουμε να ενθαρρύνετε τα παιδιά να ζητήσουν υποστήριξη, αλλά και εσάς τους γονείς να προσέλθετε για να συζητήσετε ζητήματα που σας απασχολούν.

Για τις συναντήσεις των μαθητών/τριών με την ψυχολόγο χρειάζεται Υπεύθυνη Δήλωση συμπληρωμένη από γονέα ή κηδεμόνα, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε κάνοντας click εδώ

Την αίτηση θα την συμπληρώσετε, θα την υπογράψετε και θα την δώσετε σε κλεισμένο φάκελο στην Γραμματεία (υπόψη του Διευθυντή).