Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Ο ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Tην Τετάρτη 12-10-22 και ώρα 17:00 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, o Τομέας Υγείας του σχολείου μας συμμετείχε σε μια μεγάλη γιορτή για την πρόληψη κατά του καρκίνου, ανοιχτή σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και φίλους!

Μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης ήταν εκεί και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους για την πρόληψη και συζήτησαν με ειδικούς γιατρούς για τα οφέλη αυτής.
 
Το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου παρουσίασε θέατρο σκιών "Ο Καραγκιόζης επιστήμονας" με τον μαθητή Γιώργο Παρλαπάνη και με δύο αφίσες που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά.

Ταυτόχρονα προσπάθησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στη νεολαία της πόλης μας για την αποφυγή του καπνίσματος και του αλκοόλ, την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, την παρότρυνση για άσκηση, αλλά και την ενημέρωση για το εμβόλιο κατά του ιού HPV και την προστασία του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα (ΕΣΟΟ), υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας του Καρκίνου (ΕΛΙΕΚ), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

η γιατρός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD κα Έλενα Φούτζηλα με το μαθητή Γιώργο Παρλαπάνη

👉 κάντε click εδώ για να δείτε το παράσταση του Γιώργου Παρλαπάνη

Υπεύθυνη της δράσης ήταν η κα Μαίρη Τρυφινοπούλου και τα παιδιά συνόδευσαν στο Δημαρχείο η κα Αγγελική Καραματσούκη και η κα Άσπα Σιδηροπούλου.