Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ POINT OF CARE ΣΤΟ CARE IN ACTION

Την Τρίτη 21-12-21 στη Σχολική Βιβλιοθήκη παρουσιάστηκε η δράση Point of Care σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου. Στη συνάντηση συμμετείχαν τα τμήματα Γ-ΝΟΣ-1 (Νοσηλευτικής), Β-Π-1 (Πληροφορικής) και Γ-ΠΛ (Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής). 


Κάντε click εδώ για να δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση

Οι μαθήτριες του τμήματος Νοσηλευτικής Ιωαννίδου Μαρία και Νικολαϊδου Κατερίνα, αρχικά αναφέρθηκαν στις δυνατότητες που προσφέρει η τηλεϊατρική στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων της ειδικότητας, αλλά στην συμβολή της στην ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών. Στη συνέχεια, παρουσίασαν τον εξοπλισμό του Point of Care, που αποτελείται από διάφορα μηχανήματα εργαστηριακών μετρήσεων (ηλεκτρονικό θερμόμετρο, οξύμετρο, πιεσόμετρο, μετρητή σακχάρου, μετρητή γαλακτικού οξέως, ηλεκτρονική ζυγαριά) και τη διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεμετρίας vida24. Ακολούθησε επίδειξη της χρήσης των συσκευών με μετρήσεις που υποστηρίζονται από τα μηχανήματα.

Ο μαθητής Πληροφορικής Κατράνας Βασίλης παρουσίασε τη διαδικτυακή πλατφόρμα vida24 της εταιρείας Vidavo, στην οποία μπορεί ο επαγγελματίας υγείας να δημιουργήσει έναν ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο, όπου καταχωρούνται όλες οι εργαστηριακές μετρήσεις προληπτικής ιατρικής, καθώς και στοιχεία από το ιστορικό του ασθενή. Ακολούθησε επίδειξη των λειτουργιών της εφαρμογής και του τρόπου πρόσβασης στον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης, καθώς και καταχώρηση των δεδομένων των μετρήσεων που προηγήθηκαν.

Τους μαθητές Νοσηλευτικής υποστήριζαν οι εκπαιδευτικοί κα Μ. Τρυφινοπούλου και κα Α.Καραματσούκη και τους μαθητές Πληροφορικής οι καθηγήτριες κα Γ. Γροζτίδου και κα Σ. Σεβαστιάδου. 

Ήταν η δεύτερη δραστηριότητα της δράσης Care in Action, από τις πολλές που θα ακολουθήσουν, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.». Το πρόγραμμα αυτό που χρηματοδοτείται από το NOESIS δίνει ιδιαίτερη σημασία στην καλλιέργεια της καινοτομίας, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και την προώθηση της επιχειρηματικότητας από τους μαθητές των ΕΠΑΛ της χώρας.

κα Αγγελική Καραματσούκη

αν θέλετε κάντε click εδώ και μεταβείτε στην πρώτη δραστηριότητα