Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

κάντε click για να παρακολουθήσετε την βιβλιοπαρουσίαση τώρα

Την Δευτέρα 19-04-21 το πρωί πραγματοποιήθηκε η ζωντανή διαδικτυακή βιβλιοπαρουσίαση με τον συγγραφέα Χρήστο Δημόπουλο*, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας για παιδιά» από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Την διοργάνωσε η κα Δώρα Δάγγα με την βοήθεια του Υποδντη κ.Λευτέρη Ναθαναηλίδη και των  μαθητών: Μαρίας Κασιδεροπούλου του τμήματος Γ-ΒΡΕΦ (Γ΄τάξη βρεφονηπιοκόμων) και Βασίλη Κατράνα, Δημήτρη Μίχογλου και Βασίλη Καραμούτα του Β-ΠΛ-1 (Β΄τάξη πληροφορικής), . 

Ήταν μια πρωτοβουλία και μια τιμή στα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Η συγκεκριμένη μορφή, της τηλεδιάσκεψης, επιλέχθηκε λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που ζούμε αυτήν την εποχή.

Μετά το καλωσόρισμα από τον Διευθυντή, η εκδήλωση ξεκίνησε με την μαθήτρια Μαρία Κασιδεροπούλου η οποία παρουσίασε, σύντομα, το παιδικό αυτό βιβλίο και στάθηκε στα σημεία που την συγκίνησαν ιδιαίτερα. Όπως είπε, την άγγιξε πολύ η φράση  "δεν γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά αλλά την Ανάσταση του Έθνους".

Στη συνέχεια στα παιδιά μίλησε ο γνωστός συγγραφέας ο οποίος αναφέρθηκε στην αφορμή που τον παρακίνησε για να γράψει για τη ζωή των παιδιών στα επαναστατικά χρόνια αλλά και για το Πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας. Τόνισε πως τον άγγιξε το γεγονός ότι η Εθνοσυνέλευση έλαβε χώρα εν μέσω των μαχών, σε ένα μικρό χωριό της Πελοποννήσου. 


Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία ο κ.Δημόπουλος έλυσε απορίες των μαθητριών μας.

Ο κ.Γιάννης Βιόπουλος και η κα Ανθή Χατζηνώτα με παρεμβάσεις τους διευκρίνησαν στους μαθητές την σημαντικότητα αυτού του γεγονότος στην πολιτική μας ιστορία και νομοθεσία. 

Οι μαθήτριες έμειναν κατενθουσιασμένες και αποχαιρέτησαν τον κ.Δημόπουλο με ένα θερμό χειροκρότημα

Την διαδικτυακή διάλεξη παρακολούθησαν περισσότερα από 200 άτομα: οι μαθήτριες του Γ-ΒΡΕΦ από το ειδικά διαμορφωμένο Εργαστήριο Βρεφονηπιοκομίας του Εργαστηριακού Κέντρου Ευόσμου και όλοι οι μαθητές των επτά (7) τμημάτων της Α΄τάξης μέσα από τις ηλεκτρονικές τάξεις των Φιλολόγων του σχολείου. Επίσης, αναμεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι μας στο YouTube και έτσι είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν και γονείς των μαθητών μας. 

κάντε click για να παρακολουθήσετε την βιβλιοπαρουσίαση τώρα

Η εκδήλωση αυτή σχετιζόταν με τα μαθήματα "Λογοτεχνία Προσχολικής Αγωγής" της Γ΄τάξης και "Πολιτική Παιδεία" της Α΄τάξης. Η κάλυψή της και η ζωντανή της αναμετάδοση ήταν μια δραστηριότητα ενταγμένη στην υποδράση "Δρώντες Μαθητές" του προγράμματος του NOESIS "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ" που υλοποιεί το σχολείο μας με τίτλο "Δρώντα Μνημεία - Δρώντες Μαθητές".

Εκτός των προαναφερθέντων συμμετείχαν και οι καθηγητές κα Λίβια Χλίνκοβα, κα Λιάνα Λαλάγκα, κα Ελένη Μήνδρου, κα Μαρία Σαλίκα, κα Μαρία Αργαλαβίνη, κ. Γιώργος Βαβλιάκης, κα Σοφία Μίντη, κα Ζωή Καραγώγου και κα Κατερίνα Παρασκευά. 

* Ο Χρήστος Δημόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια παρουσίαζε στην ΕΡΤ τη βραβευμένη παιδική εκπομπή «Ουράνιο Τόξο», ενώ τώρα παρουσιάζει τη συνέχειά της µε τίτλο «1.000 χρώματα του Χρήστου». Τα τελευταία χρόνια γράφει βιβλία για παιδιά.