Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΠΙΣΩ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

φωτογραφία του Γ.Χριστακάκη


Ξεκίνησε το έργο ανάπλασης της πίσω αυλής του διδακτηρίου μας. Με το έργο αυτό ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, αποσκοπεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ποιοτικού σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές των ΕΠΑΛ του Ευόσμου. Επίσης όταν το έργο θα ολοκληρωθεί θα αυξηθεί το πράσινο και θα αναβαθμιστεί αισθητικά η γύρω περιοχής.

 Η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου "Ανάπτυξη πρασίνου στην σχολική μας αυλή έλαβε χώρα την Πέμπτη 05-03-20 , μεταξύ του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας. 



Θα τοποθετηθούν κράσπεδα, θα δημιουργηθούν 20 νέες θέσεις στάθμευσης με διάδρομους κυκλοφορίας που θα οδηγούν σε αυτές με υλικά κατασκευής υδατοπερατά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Στο δυτικό προαύλιο χώρο του συγκροτήματος ο υφιστάμενος χώρος πρασίνου, συνολικής έκτασης περίπου 1,5 στρέμματος, θα διαμορφωθεί σε πάρκο αναψυχής και ψυχαγωγίας για τους μαθητές και θα περιλαμβάνει φυτεύσεις, ένα μονοπάτι από σκληρό υλικό και μία αυτόνομη, διακοσμημένη με αναρριχώμενα φυτά πέργκολα με αμφιθεατρική διάταξη, που προσφέρει την κατάλληλη σκίαση και δροσιά και αποτελεί υπαίθριο χώρο συνάθροισης και ανάπτυξης κοινωνικών επαφών των μαθητών.

Στην αυλή θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου με χλοοτάπητα, με την κατάλληλη άρδευση και θα φυτευτούν δένδρα και θάμνοι.

Η συνολική διάρκεια της σύμβασης είναι 18 μήνες, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου τους 6 μήνες, ενώ τους υπόλοιπους 12 θα γίνεται συντήρηση και φροντίδα του πρασίνου, έτσι ώστε να αναπτυχθεί με ασφάλεια.

ΦΩΤΟ: κ.Γ.Χριστακάκης 

φωτογραφία του Γ.Χριστακάκη