Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΛΟΓΩ ΕΠΟΧΙΚΗΣ ΓΡΙΠΗΣ


A. Oι απουσίες των μαθητών/τριών μέχρι 20-3-2019, που οφείλονται σε εποχική γρίπη και επιβεβαιώνονται με ιατρικές βεβαιώσεις/γνωματεύσεις που εκδόθηκαν πριν τις 13-3-2019, δεν θα προσμετρηθούν.

B. Απουσίες από 21-3-2019 προσμετρώνται κανονικά, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσης των βεβαιώσεων/γνωματεύσεων και οι μαθητές/τριες δύνανται να κάνουν χρήση του προβλεπόμενου ορίου απουσιών, καθώς και του άρθρου 24 της με αρ.πρωτ. 10645/ΓΔ4/22-1- 2018 Υ.Α (Β ́120).

Τα παραπάνω προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος, που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Επισημαίνεται ότι το σχετικό πεδίο στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool θα μείνει ανοικτό μέχρι 21-3-2019, προκειμένου να καταχωριστούν απουσίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι 20-3-2019.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Παιδείας έπαψε να ισχύει από 13 Μαρτίου η εγκύκλιος για την απαλλαγή των μαθητών από τις απουσίες που έγιναν λόγω της εποχικής γρίπης.

Το esos εφιστά την προσοχή προς τους μαθητές και γονείς ότι οι ιατρικές βεβαιώσεις για να έχουν ισχύ θα πρέπει να αναφέρουν την αιτιολογία “εποχική γρίπη” , δεδομένου ότι η απόφαση του υπουργού αναφέρεται σε “εποχική γρίπη”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ως έναρξη εφαρμογής της εγκυκλίου για την απαλλαγή των μαθητών από τις απουσίες που έγιναν λόγω εποχικής γρίπης ορίστηκε από τον υπουργό Παιδείας, ο μήνας Ιανουάριος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ