Στην έγκριτη εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" της 27ης Φεβρουαρίου 2019, δημοσιεύτηκε το παρακάτω άρθρο, το οποίο αναφέρεται στο πρόγραμμα European School Radio και στη σημασία του. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν οι μαθητές μας με την κα Ερασμία Ζαχάρογλου και την κα Χρυσούλα Αντωνιάδου. Η εκπομπή μας είχε θέμα την ενεργό γήρανση. Τα παιδιά αυτά προσφάτως επέστρεψαν από την Αγγλία όπου έλαβαν μέρος σε πρόγραμμα Erasmus+KA1 με το ίδιο θέμα. Η εκπομπή τους αποσκοπούσε στην ενημέρωση του κοινού της πόλης για τις διαδικασίες που μπορούν να καταστήσουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας ενεργούς πολίτες
σχετικά links
- Κάντε κλικ για να μεταβείτε στο άρθρο του Α.Λακασά στο site της εφημερίδας
- Βιογραφικά στοιχεία του κου Απ.Λακασά
- 1η δραστηριότητα της ομάδας μας: Τηλεδιάσκεψη, 1ο Μάθημα από τον κ.Ν.Δημαρά
- 2η δραστηριότητα της ομάδας μας: Τηλεδιάσκεψη, 2ο Μάθημα από τον κ.Ν.Δημαρά
- Η ανακοίνωσή μας πριν την εκπομπή
- On air: Τα παιδιά στο στούντιο του ΤΕΙ, ακούστε την εκπομπή
Απόστολος Λακασάς, 27-02-19
Πόσα παιδιά δεν έχουν πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού; Πόσοι μαθητές δεν βιώνουν καθημερινά περιστατικά βίας, λεκτικής ή και σωματικής, στο περιβάλλον τους; Έχουμε αναλογιστεί πόσες μορφές ρητορικής μίσους συναντάμε γύρω μας, από αγνώστους, φίλους ή και συγγενείς, και στην πλειονότητα των περιπτώσεων τις αγνοούμε φοβούμενοι να τις αντιμετωπίσουμε;
«Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους». Με αυτή τη σκέψη θα βρεθούν και φέτος μπροστά στα... ραδιοφωνικά μικρόφωνα χιλιάδες μαθητές των ελληνικών σχολείων, για να φτιάξουν ένα σχετικό μήνυμα μετέχοντας στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί».
Ο διαγωνισμός διεξάγεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από την επιστημονική εταιρεία «Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο», το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ελληνικού υπουργείου Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Απευθύνεται σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας, της Κύπρου, της ομογένειας και του εξωτερικού, τα οποία καλούνται να συστήσουν σχολικές ραδιοφωνικές ομάδες για να δημιουργήσουν πρωτότυπα ραδιοφωνικά μηνύματα και τραγούδια.
Οι μαθητές γράφουν τους στίχους και τη μουσική, ενώ ηχογραφούν τη δουλειά τους σε κονσόλα στο σχολείο τους ή και εκτός σχολείου. Εύλογα, μπορούν να συνεργαστούν με τοπικούς παράγοντες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οπως εξήγησε στην «Κ» η κ. Ευτυχία Τούλιου, πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας European School Radio, οι επιτροπές θα αξιολογήσουν τα μηνύματα των σχολικών ομάδων, και από τις 10 Μαρτίου ο καθένας θα μπορεί να ψηφίζει στην ιστοσελίδα http://europeanschoolradio.eu/6fest ή σε λογαριασμό στο Facebook για το βραβείο των ακροατών. Η μεγάλη γιορτή του μαθητικού ραδιοφώνου –όπου και η τελετή βράβευσης– θα οργανωθεί στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, στον Βόλο, 11-13 Απριλίου.
Εκεί τα σχολεία θα συμμετάσχουν σε μουσικές δράσεις και θα παραγάγουν ραδιοφωνικές εκπομπές μέσω του European School Radio. Πρόκειται για πρόγραμμα που μαθαίνει στους μαθητές τα μυστικά της επικοινωνίας και του ραδιοφώνου, της συνεργασίας και της ομαδικής δουλειάς.