Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

WEST SIDE ROBOTICS & ERASMUS+ ΠΡΑΓΑ (ΡΟΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ) LIVE STREAMING - ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ


άρθρο της κας Λίβιας Χλίνκοβα και της κας Σάρρας Σεβαστιάδου
 
Την Παρασκευή 15-03-24  η ροή "ΤΕΧΝΙΚΩΝ" του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου που αποτελείται από μαθητές των Τομέων Πληροφορικής και Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής μετέδωσαν ζωντανά (live streaming) δύο εκπομπές από την Πράγα όπου βρίσκονται στο πλαίσιο του Erasmus+ με τίτλο "VR and AI Techniques in Video Broadcasting".

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και η κάθε μία παρουσίασε από την δική της οπτική γωνία τα βιώματα στην Πράγα.

Το live streaming της πρώτης ομάδας ξεκίνησε στις 10:10 και το δεύτερο στις 12:00. 


Οι μαθητές μας δούλεψαν πολύ σκληρά και με πολύ μεράκι αποκτώντας νέες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες υπό την καθοδήγηση του κ.Lukáš Cetera και της κας Lucie Čermáková στον τομέα της επεξεργασίας video και ήχου με ΑΙ software. Επίσης με την ομάδα του κ.Michal Kučerák δημιούργησαν studio από το οποίο πραγματοποιήθηκαν οι ζωντανές μεταδόσεις των εκπομπών.

Η οργάνωση από την πλευρά του κ.Lukáš Cetera και της ομάδας του και η ανταπόκριση των μαθητών μας ήταν εξαιρετική. Οι μαθητές μας δούλεψαν και στον ελεύθερο χρόνο τους για να ετοιμάσουν όλο το υλικό με την παραμικρή λεπτομέρεια που παρουσιάστηκε στις εκπομπές, με ενθουσιασμό. Έπαιρναν πρωτοβουλίες για να δημιουργηθεί το στούντιο, χωρίστηκαν σε ομάδες, όρισαν τους ρόλους τους και όλα αυτά με μεγάλη χαρά και όρεξη να δουλέψουν. 
Η ζωντανή μετάδοση προσέλκυσε πολλούς viewers. Αυτοί που παρακολούθησαν ήταν οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας στο πλαίσιο των των μαθημάτων Γενικής Παιδείας αλλά και διάφορων Ειδικοτήτων καθώς επίσης επίσης συγγενείς και φίλοι των μαθητών που βρίσκονται στην Πράγα.

Στην 1η ομάδα "FOS NEWS" συμμετείχαν οι μαθητές:

Γιώργος Νάκης
Φώτης Μιχαηλίδης
Πολυξένη Δρόλια
Ξένια Λαυρεντιάδου
Δανιήλ Αττάς
Δημήτρης Μόσχου
Σταύρος Καραγεώργος
Γιώργος Γεωργίου 

Η 2η ομάδα "WEST SIDE TV" συμμετείχαν οι μαθητές:

Γιώργος Κανελιάς
Σωτήρης Παρασκευόπουλος
Κώστα Ελευθεράκης
Χρήστος Βότσης
Αχιλλέας Δημητριάδης
Παναγιώτης Κούτλιος
Χάρης Βαφειάδης 
 

Συσχέτιση του προγράμματος Erasmus+ και του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® Tech Challenge (ηλικίες 12 – 18) της Eduact

Η συσχέτιση με τη ομάδα της ρομποτικής έγινε από πρωτοβουλία των ίδιων των παιδιών. Στην Πράγα είναι αρκετά παιδιά της ομάδας West Side Robotics. Δεν μπορούσαν να παρευρίσκονται στην ΔΕΘ αλλά προσπαθούσαν, εξ αποστάσεως, να βοηθήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή επιλύοντας τα διάφορα προβλήματα που ανέκυπταν. Δυστυχώς, συνέπεσε ο διαγωνισμός της ρομποτικής του περασμένου Σαββατοκύριακου με το πολύ απαιτητικό πρόγραμμα που είχαμε στην Πράγα για να συλλέξουν οι μαθητές μας υλικό για τις εκπομπές τους. Συγχρόνως παρακολουθούσαμε και αυτά που γινόταν στη ΔΕΘ.

Πολύ λογικό από την πλευρά των παιδιών που το ενσωμάτωσαν στην εκπομπή της ομάδα WEST SIDE.

Θαυμάσαμε την προσπάθεια των παιδιών γιατί εργαζόταν εις διπλούν χωρίς να παραμελούν κάτι και από τις δύο πλευρές.

Τους ευχόμαστε καλή επιστροφή στην Ελλάδα!!!