Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ (ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ) ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


 Την Κυριάκη 10-12-23, στις 11:30 το πρωί, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη γονέων με τους εκπαιδευτικούς, τους Υποδιευθυντές κ.Ελ.Ναθαναηλίδη & κα Αγ.Ζοπόγλου και τον Διευθυντή κ.Ι.Βιόπουλο.

Η συνάντηση διήρκεσε δύο (02) ώρες και συμμετείχαν πάνω από 100 γονείς.

Η ενημέρωση επικεντρώθηκε στην φοίτηση των μαθητών (παρουσίες-όριο απουσιών), στην Τράπεζα Θεμάτων, στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, στην παρουσία εξωσχολικών στο σχολείο, την έλευση των παιδιών χωρίς τσάντες και βιβλία στα μαθήματα, στην διαδικασία της προφορικής ή γραπτής εξέτασης των μαθητών με ειδικές ανάγκες. 

Ιδιαίτερη αναφορά δόθηκε στον ρόλο των Συμβούλων Σχολικής Ζωής οι οποίοι συμβουλεύουν μαθητές, γονείς σε θέματα παιδαγωγικής αντιμετώπισης ζητημάτων, όπως ενδεικτικά, την διαχείριση κρίσεων και την πρόληψη ακραίων συμπεριφορών και την συμπερίληψη.

Οι γονείς έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τα κτιριολογικά θέματα του διδακτηρίου, με την ύπαρξη κενών εκπαιδευτικών, την υλοποίηση των προγραμμάτων Erasmus+, την εκδρομή στην Γαλλία μέσω της αδελφοποίησης του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου με Λύκειο στο Port De Bouc (Μασσαλίας).

Oι γονείς συνεχάρησαν το σχολείο για την λειτουργία του Τμήματος Ένταξης καθώς και της λειτουργίας της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) που δίνει την δυνατότητα ύπαρξης Κοινωνικής Λειτουργού και Ψυχολόγου, οι οποίες με την παρουσία και της Ψυχολόγου (ΜΝΑΕ) μπορούν και προσφέρουν διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των μαθητών στην σχολική μας μονάδα.

Τέλος, όλοι συμφώνησαν πως θα πρέπει την επόμενη ημέρα Δευτέρα 11-12-23 να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι για την ανάδειξη και συγκρότηση ενός νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου.  👉 click εδώ