Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΙΤΑΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ: ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΪ»



Αξιότιμες κυρίες / Αξιότιμοι κύριοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την έναρξη λειτουργίας του διαδραστικού προγράμματος «ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΪ, και οι υπερδυνάμεις της επιστήμης» στις 2 Οκτωβρίου 2023.

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 12.500 μαθητές σχολείων με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους. Το ενδιαφέρον που έχουν δηλώσει αρκετά σχολεία για να το επισκεφθούν, μας οδήγησε στην απόφαση να λειτουργήσουμε το πρόγραμμα και τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Οι μαθητές, αλλά και το ευρύ κοινό, μεταφέρονται σε ένα περιβάλλον εργαστηρίου που συνδυάζει παιχνίδια, διαδραστικές εφαρμογές, πειράματα και πληροφορίες που μαγεύουν!

Ξεναγός σ’ αυτή τη διαδρομή με τους χαρακτηριστικούς σταθμούς, όπως, Χτίζοντας με Χημικά Μόρια, Παρατηρώντας την Επιστήμη, Βιομηχανική Ρομποτική και Ιστορία του Δημόκριτου,είναι ένας μυστηριώδης «Ντόκτορ», που τροφοδοτεί αριστοτεχνικά τη δίψα μας για γνώση.

Ο σχεδιασμός και η επιμέλεια ανήκουν στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και το Γραφείο Εκπαίδευσής του.

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που, παραδοσιακά και πιστά, στηρίζει το Εργοστάσιο Ευκαρπίας. 

Είσοδος ελεύθερη.