Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ

 

Στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα προτίθεται να διοργανώσει εκδήλωση-διάλογο πολιτών που θα φιλοξενηθεί σε χώρο της ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και μεταξύ των ωρών 14:00-17:00. Ο διάλογος πολιτών θα επικεντρώνεται κυρίως στους νέους αναδεικνύοντας το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος — πιο πράσινου, πιο περιεκτικού και ψηφιακού. Οι εργασιακές προοπτικές στη διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας και η σημασία των οριζόντιων δεξιοτήτων (soft skills) θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη και εκπροσώπου από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP).

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα φιλοδοξεί να ανοίξει ένα χώρο για συμμετοχική συζήτηση με τους πολίτες επί των προκλήσεων και πρωτοβουλιών της ΕΕ. Οι νέοι θα αποτελέσουν τη βασική συνιστώσα της εκδήλωσης που μέσα από τις προτάσεις, τις αντιπαραθέσεις και την αλληλεπίδρασή τους θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Οι λεπτομέρειες που αφορούν στο χώρο και στην ακριβή ώρα της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων και δεδομένου ότι η δράση, λόγω θεματολογίας, κρίνεται ως εξαιρετικά επωφελής για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη-ΚΕΔΗΘ δύναται να προβεί σε προκράτηση θέσεων για την οποία μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή γραπτώς στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: 👉 europedirect.thessalonikis@gmail.com

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η εκδήλωση θα οργανωθεί σύμφωνα με τα απαραίτητα μέτρα όπως αυτά θα οριστούν από το Υπουργείο Υγείας λόγω της πανδημίας.

Πληροφορίες: κα Ανθή Χατζηνώτα