Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


6ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ (για το 2020-21 ο διαγωνισμός διεξάγεται διαδικτυακά)
 

Ο μαθητικός διαγωνισμός "Τα εκθέματα του Μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητών" είναι μια συμμετοχική δράση του Μουσείου Ιστορίας  Πανεπιστημίου Αθηνών με στόχο τον ευρύτερο διάλογο μεταξύ της Πανεπιστημιακής κοινότητας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές αναλαμβάνουν ενεργητικό ρόλο καθώς έρχονται σε επαφή με δύο πανεπιστημιακές συλλογές, αλλά και με τον ιστορικό χώρο στον οποίο θεμελιώθηκε η ανώτατη εκπαίδευση για πρώτη φορά στη νεότερη Ελλάδα (1837). Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται η τελετή βράβευσης ενώ, την επόμενη σχολική χρονιά, οι βραβευμένες ομάδες παρουσιάζουν τις εργασίες τους με τη μορφή περιοδικών εκθεμάτων σε χώρο του μουσείου. Δωρεάν συμμετοχή.

 6ος Μαθητικός Διαγωνισμός (2020-2021): 

1821-2021

Από τον Αγώνα για Ανεξαρτησία στην καλλιέργεια της γνώσης. 

Το Πανεπιστήμιο της Αθήνας στο νεοσύστατο κράτος   

Ο φετινός διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ   ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ   ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ   ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ 5ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ"

Τελετή βράβευσης 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού «Στα χνάρια της Οδοντιατρικής Επιστήμης: από τα θεραπευτικά βότανα, στα βιοϋλικά, τη βιοτεχνολογία, την ψηφιακή τεχνολογία και στα laser»