Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Μήνυμα της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης*

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί γονείς,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα γεμάτη προσδοκίες. Γεμάτη ελπίδα ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι όλων μας. 

Στόχος δικός σας, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, και αυτή τη χρονιά πρέπει να είναι η μεταλαμπάδευση των πολύτιμων γνώσεών σας στους μαθητές και  στις μαθήτριές μας και η δημιουργία κλίματος δημοκρατικού διαλόγου, συνεργατικότητας, εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης. Η συμβολή στη διαπαιδαγώγηση ελεύθερων, υπεύθυνων, δημοκρατικών και ευαισθητοποιημένων πολιτών. Η δημιουργία θετικού κλίματος ανάπτυξης αρμονικών σχέσεων μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών μας αλλά και κλίματος αγάπης για τη μάθηση και τη δημιουργία. 

Στόχος δικός σας, παιδιά μου, πρέπει να είναι η απόκτηση πολύτιμων γνώσεων, η διεύρυνση των πνευματικών σας οριζόντων, η συνεργασία με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές σας αλλά και η συζήτηση μαζί τους. Εμπιστευτείτε τους, ξεδιπλώστε τους προβληματισμούς και τους φόβους σας, τις αγωνίες και τα όνειρά σας. Νιώστε το σχολείο σαν δικό σας σπίτι. Αγαπήστε το, σεβαστείτε το, εκτιμήστε το. 

 Στόχος δικός σας, αγαπητοί γονείς, πρέπει να είναι η συμπαράσταση στον αγώνα των παιδιών σας, κυρίως στον αγώνα των μαθητών και μαθητριών που ολοκληρώνουν φέτος τις λυκειακές τους σπουδές και ετοιμάζονται να ανοίξουν τα φτερά τους για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Υποστηρίξτε τα παιδιά σας, ακούστε τα, συμπαρασταθείτε τα, υποχωρήστε, όποτε κρίνεται απαραίτητο. Μην ξεχνάτε την πίεση που ασκείται στα παιδιά μας και μη λησμονείτε την εφηβική τους ηλικία και τις ιδιαιτερότητές της. Κοινός στόχος όλων όμως και γι αυτή τη σχολική χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, ας είναι και η τήρηση των μέτρων που υποδεικνύονται από τις αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ο περιορισμός της διασποράς του. Η τήρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου πρέπει να αποτελεί για άλλη μια φορά πρωταρχικό στόχο και ύψιστο μέλημα όλων μας.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητά μου παιδιά, αγαπητοί γονείς να είστε σίγουροι ότι όλοι οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρισκόμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και μαζί να επιλύσουμε όποια προβλήματα παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς σας για την επίτευξη των στόχων σας.

Σας εύχομαι μια Δημιουργική Σχολική Χρονιά με Υγεία, Δύναμη και Ελπίδα!

Η Διευθύντρια Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης

Δρ. Κεχαϊδου Χρυσούλα
Οικονομολόγος

* Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης αποτελεί την προϊσταμένη αρχή του σχολείου μας