Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

ΕΚ ΕΥΟΣΜΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΕΥΟΣΜΟΥ

Την Παρασκευή 19-03-21 το πρωί πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία διαδικτυακή ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών της Γ' τάξης των γυμνασίων του Ευόσμου για την επιλογή φοίτησης στα ΕΠΑΛ. Το Εργαστηριακό Κέντρο Ευόσμου (ΕΚ Ευόσμου), με αυτόν τον τρόπο έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά της πόλης μας να γνωρίσουν, έστω και εξ αποστάσεως, την επαγγελματική εκπαίδευση.

Ο Διευθυντής του ΕΚ Ευόσμου κ.Γ.Χριστακάκης συνεργάστηκε πολύ εποικοδομητικά με όλους τους διευθυντές των γυμνασίων. Την τεχνική υποστήριξη ανέλαβε ο Υποδιευθυντής του ΕΚ κ.Γ.Αρναούτογλου ώστε οι μικροί μαθητές να μπορέσουν να παρακολούθησαν τις εισηγήσεις στο youtube μέσω live streaming και δια των καθηγητών του γυμνασίου τους να θέτουν ερωτήματα, στα οποία άμεσα απαντούσε η κα Ζ.Μπέλλη, Υπ.Τομέα Πληροφορικής.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Δρ. Χρυσούλα Κεχαΐδου, Διευθύντρια της ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και η Δρ. Σοφία Τζελέπη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ86 στο 2ο ΠΕΚΕΣ και παιδαγωγικά Υπεύθυνη Σύμβουλος των σχολικών μονάδων του διδακτηρίου μας.

Το προφίλ, οι ειδικότητες και οι δράσεις του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου παρουσιάστηκαν, αντιστοίχως, από την Διευθύντρια κα. Αλ.Γιουβανούδη και τον Διευθυντή κ. Ι.Βιόπουλο

Τα εργαστήρια κατεύθυνσης του ΕΚ Ευόσμου με τις υποδομές και τον εξοπλισμό τους από τους Υπεύθυνους Τομέων και Εργαστηρίων του ΕΚ Ευόσμου ως εξής:

  • ο Τομέας Μηχανολογίας  από τον κ.Σ.Μπασάκη
  • ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών από τον κ.Δ.Μπιτζένη
  • ο Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος από την κα Π.Παπαδοπούλου
  • ο Τομέας Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας από την κα Ι.Ουζούνη
  • ο Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας από την κα Φ.Μαρνέλλου
  • ο Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού από την κα Ερ.Ζαχάρογλου
  • ο Τομέας Πληροφορικής από την κα Ζ.Μπέλλη

Κάτι ανάλογο θα επαναληφθεί, από το ΕΚ Ευόσμου, την ερχόμενη Παρασκευή 26-03-21, για όλους τους μαθητές της Α΄τάξης, που φοιτούν στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, διότι σύντομα θα κληθούν να επιλέξουν τον Τομέα στον οποίο θα φοιτήσουν το επόμενο σχολ.έτος στην Β΄τάξη.