Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 08-02-21 ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

 


💥 Την Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2021 και από τις 08:00 πμ, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ξεκινά εκ νέου η εξ αποστάσεως διδασκαλία, μετά από 1 βδομάδα δια ζώσης. 
 
Θα ισχύσει ουσιαστικά το ίδιο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα λειτουργίας με αλλαγές λόγω πρόσληψης αναπληρωτών εκπ/κων.

  ✅


ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 2 ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ 

  1. Οι μαθητές είναι όλοι ίσοι απέναντι στους νόμους του Σχολείου. Η μόνη διάκριση είναι ο βαθμός επιμέλειας και χρηστότητας.
  2. Το Σχολείο είναι ο χώρος όπου καλλιεργείται η εξύψωση του πνεύματος μέσα από τη μόρφωση, οι πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, οι οικολογικές και φυλετικές ευαισθησίες.
  3. Η εμφάνιση και η όλη παρουσία είναι δικαίωμα και τρόπος αυτοέκφρασης του καθενός. Δεν μπορεί, όμως, να προκαλεί το αίσθημα των συνανθρώπων και να ξεπερνά τα όρια που χωρίζουν το ωραίο από το άσχημο και το παραδεκτό απ’ το χυδαίο.
  4. Η φοίτηση στο Σχολείο πρέπει να είναι τακτική. Σε περίπτωση ανάγκης πρέπει να ενημερώνεται το Σχολείο και με το νόμιμο κάθε φορά τρόπο να δικαιολογούνται οι απουσίες.
  5. Το κάπνισμα, πέρα από κάθε αμφιβολία, προκαλεί φοβερές συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων. Γι’ αυτό απαγορεύεται από το νόμο ρητά στους δημόσιους χώρους, και φυσικά και στο Σχολείο.
  6. Η στάση, η συμπεριφορά και η παρουσία απέναντι στους καθηγητές και τους συμμαθητές πρέπει να είναι εκείνη που θα περίμενε καθένας από τους άλλους για τον εαυτό του. Βασικός κανόνας της συμπεριφοράς πρέπει να είναι ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η γνώση ότι η ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί όπου αρχίζει η ελευθερία του άλλου.
  7. Το διδακτήριο και όλα τα υπάρχοντα σ’ αυτό είναι δημόσια περιουσία. Κάθε φθορά ή καταστροφή αντικειμένων του Σχολείου θέτει σ’ αυτόν που τις προκάλεσε την υποχρέωση αντικατάστασης τους.
  8. Η παιδαγωγική διαδικασία απαιτεί ατμόσφαιρα ηρεμίας και μορφωτικό έργο παράγεται όταν υπάρχει κλίμα ευγένειας και σεβασμού. Πράξεις και παραλείψεις που καταστρέφουν αυτό το κλίμα είναι καταδικαστέες στη συνείδηση των μαθητών των ιδίων γιατί προσβάλλουν την αξιοπρέπεια τους και υποτιμούν τη νοημοσύνη τους. Δημοκρατία δεν σημαίνει οποιαδήποτε πειθαρχεία και υπακοή. Πειθαρχία χωρίς δημοκρατία είναι βία, αλλά και δημοκρατία χωρίς πειθαρχία είναι αβάσταχτη αταξία. Η δημοκρατία δεν μπορεί να ευδοκιμήσει χωρίς συνείδηση χρέους.
  9. Η μαθητική ιδιότητα, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις δεν χάνονται κατά τις εξωδιδακτικές εκδηλώσεις του Σχολείου, γιορτές, εκδρομές κ.λ.π. Ότι, επομένως, ισχύει για τη σχολική καθημερινότητα, ισχύει και για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του Σχολείου.
  10. Τέλος, απαγορεύεται, από το νόμο, η χρήση των κινητών τηλεφώνων στο Σχολείο και η βιντεοσκόπηση οποιουδήποτε.