Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΓΡΙΠΗΣ : ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΤΟΜΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

η ιατρός κα Βράνη Όλγα
Την Παρασκευή 18-10-19, στις 12:00, στην Σχολική Βιβλιοθήκη του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σχολείου από στελέχη της 3ης ΤΟΜΥ Ευόσμου στο πλαίσιο των δράσεων της ΤΟΜΥ για την εποχική γριπη και τον αντιγριπικο εμβολιασμο.


Τους καθηγητές του σχολείου επιμόρφωσαν η Συντονίστρια της 3ης ΤΟΜΥ και Παιδίατρος κα Βράνη Όλγα, ο Γενικός Οικογενειακός Ιατρός κ. Κυριτσόπουλος Κωνσταντίνος, η Νοσηλεύτρια κα Χριστάκη Αγάπη και η Επισκέπτρια Υγείας κα Τρίμμη Αμερίσα. 
 
Το προσωπικό της 3ης ΤΟΜΥ τόνισε πως η εποχική γρίπη είναι νόσημα που προλαμβάνεται με εμβολιασμό αλλά και με απλά μέτρα ατομικής υγιεινής, η έξαρση της νοσηρότητας ποικίλλει από χρονιά σε χρονιά και εξαρτάται από το στέλεχος του ιού που επικρατεί και υπογράμμισαν την σημασία της προώθησης του αντιγριπικού εμβολιασμού σε χώρους όπως τα σχολικά διδακτήρια. 

ο ιατρός κ. Κυριτσόπουλος Κωνσταντίνος
 
Έχει σημασία να αναφερθεί το γεγονός ότι η συνεργασία της 3ης ΤΟΜΥ Ευόσμου και του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου ξεκίνησε από την Αθήνα στις αρχές Οκτωβρίου 2019, όταν και οι δύο φορείς βραβεύτηκαν Healthcare Business Awards 2019.  

Ήταν μια, καθόλου τυχαία, αλλά ευτυχής σύμπτωση να βραβευτούν μια ΤΟΜΥ και ένα Επαγγελματικό Λύκειο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.


03-10-19, επιστροφή στην Θεσσαλονίκη με τα βραβεία
η κα. Ο.Βράνη με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ.Αθ.Εξαδάκτυλο
και μαθήτριες και καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επιμόρφωση: