Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ PHYSICS PARTIZANI

 
Την Τρίτη 23-05-2017 στις 19:00 μμ παρουσιάσαμε στην εκπομπή "Φυσικά..Μαγικά.." των Physics Partizani στη συχνότητα του FM100,6 Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, το Erasmus+KA1 του σχολείου με τίτλο "Automations and installations for smart cities- a new net in Europe, advanced skills for trainers and trainees".
 

 Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο (02) ροές, μία στην Ιταλία για δέκα  εκπαιδευτικούς του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου/1ου ΕΚ Ευόσμου και μία στην Ισπανία για δεκαπέντε μαθητές των Τομέων Ηλεκτρολογίας και Πληροφορικής του σχολείου.Το πρόγραμμα χρηματοδτοτήθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Οι καθηγητές κα Ερασμία Ζαχάρογλου, κα Ανθή Χατζηνώτα, κος Γιάννης Βιόπουλος και κος Χαραλάμπος Σινάνης και οι επωφελούμενοι μαθητές απάντησαν σε ερωτήσεις του Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ κου Χαρ.Πολάτογλου που αφορούσαν στις πολιτικές της ΕΕ για την ανάπτυξη "ευφυών" πολέων στις χώρες της Ευρώπης. Οι καθηγητές μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τις πόλεις Μπολώνια, Βενετία και Μιλάνο.
Τέλος οι μαθητές συζήτησαν με τον Αντιδήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου κο Γ.Χατζηβρέττα και τον Ειδικό Σύμβουλο κο Χαρ.Θεοχαρούδη για προτεινόμενες παρεμβάσεις στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου με βάση τις εμπειρίες τους από τις δρασηριότητές τους στη Βαρκελώνη. Οι μαθητές ο Γιάννης Κουτούδης, ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ο Ράμι Αλ-Σαϊτ και ο Σάββας Φωτιάδης.