Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ – ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ


Αγαπητοί γονείς,

Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής περιόδου, πρόκειται να υλοποιηθεί από την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) του σχολείου μας πρόγραμμα πρωτογενούς πρόληψης με τίτλο: «Αγαπώ το Σώμα μου – Αγαπώ τον Εαυτό μου». Το εν λόγω πρόγραμμα επιδιώκει, μέσω της βελτίωσης της αυτοεκτίμησης, να προλάβει την ανάπτυξη μιας αρνητικής εικόνας σώματος και εαυτού στους εφήβους, εξαιτίας του μη ιδανικού σώματός τους. 

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σε θέματα αυτοεκτίμησης και αυτοεικόνας, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τους εφήβους να μάθουν να αγαπούν περισσότερο τον εαυτό τους, αναγνωρίζοντας τις ικανότητές τους, αποδεχόμενοι το σώμα τους και δίνοντας λιγότερη σημασία στη σωματική τους εικόνα και μεγαλύτερη στα θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, αναπτύσσοντάς τα ακόμη περισσότερο.

Στο πρόγραμμα αυτό θα συμμετέχουν μαθητές/ μαθήτριες της Α΄ Λυκείου, κατόπιν συναίνεσης των γονέων / κηδεμόνων. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθούν συνολικά 5 ωριαίες συναντήσεις καθ’ όλη τη σχολική χρονιά, οι οποίες θα λάβουν χώρα την ώρα των μαθημάτων και κατόπιν ενημέρωσης των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Παρακαλούμε, αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχει το παιδί σας, να συμπληρώστε την επισυναπτόμενη αίτηση και να την καταθέσετε στην Γραμματεία (υπόψη κας Πάσχου Ελένης ή κας Σταμούλη Ευαγγελίας). 

👉 κάντε click εδώ και κατεβάστε την αίτηση

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων: Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 

κα Μαρία Ιωαννίδου
κα Σοφία Κομελίδου