Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ - ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ο Δήμαρχος Κλ.Μανδαλιανός στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Σήμερα, Δευτέρα 11-05-20 ήταν η πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου/ΕΚ Ευόσμου μετά από δύο μήνες αναστολής των μαθημάτων.

Το πρωί στις 08:45 πμ υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά τα παιδιά της Γ΄τάξης (1η ομάδα) στο χώρο της προσευχής.

Τα μαθήματα έγιναν κανονικά στις αίθουσες και στα εργαστήρια όπου έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα με στόχο τη διασφάλιση της μαθητικής κοινότητας κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Η Αντιδημαρχία Παιδείας κινητοποίησε σχετικά όλο το διαθέσιμο προσωπικό, τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες, τα πρόσθετα έξοδα για το υγειονομικό υλικό που απαιτήθηκε καλύφθηκαν άμεσα μέσω αυξημένης χρηματοδότησης της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Δήμου μας.


Επίσης ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κ. Σωτήρη Νικολαΐδη επισκέφτηκαν το σχολείο μας καθώς και όλα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του δήμου, ώστε να επιθεωρήσουν τα μέτρα προστασίας που ελήφθησαν, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Αύριο Τρίτη 12-05-20 θα περιμένουμε στην προσευχή τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄τάξης (2η ομάδα).






Υπενθυμίζουμε λοιπόν, εκ νέου τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν:
  1. Είσοδος μαθητών στην αυλή ΜΟΝΟ από την πίσω πόρτα για το 2ο ΕΠΑΛ και όχι από την πόρτα της οδού Σμύρνης.
  2. Οι μαθητές θα έχουν μαζί τους το νερό που θα χρειαστούν ή ότι άλλο διότι τα κυλικεία είναι κλειστά και απαγορεύεται να βγουν και να ξαναμπούν στο σχολείο.
  3. Είσοδος μαθητών στο κτίριο από τις πόρτες (μικρού κυλικείου, εργαστηρίων, κομμωτικής και νοσηλευτικής) και όχι από την μεγάλη είσοδο της μικρής αυλής (από εκεί θα μπαίνουν μόνο οι καθηγητές) https://drive.google.com/open?id=1X_elO9ZauQlTWaZGJvNr_si0BBoK4r2H
  4. Μετά από κάθε κτύπημα κουδουνιού όλοι θα βγαίνουν στην αυλή και δεν θα παραμένουν σε τάξεις ή διαδρόμους
  5. Το πρόγραμμα μαθημάτων θα είναι το γνωστό που ίσχυε όταν κλείσαμε στις 10-03-20: https://drive.google.com/file/d/1E_eBqI0Cd9rLL_abNmj95ZImc7aZQOnc/view
  6. Το ωράριο έχει τροποποιηθεί ώστε οι μαθητές του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ να μην είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν τα ίδια λεωφορεία ΟΑΣΘ αλλά και για να μπορούν οι καθαρίστριες να κάνουν τον ενδιάμεσο-πρόσθετο καθαρισμό των θρανίων: https://drive.google.com/open?id=17l4AeIFC_FO3C-UzV74CUycjbfMdLzv_
  7. Οι μαθητές, ούτως ή άλλως, δεν πρέπει να μπαινοβγαίνουν έξω-μέσα από την αυλή του σχολείου. ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΛΟΓΟΣ για να μην γίνεται κάτι τέτοιο.
  8. Στα γραφεία των καθηγητών δεν προσέρχεται ΚΑΝΕΙΣ. Η επικοινωνία και η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο με e-mail. Όσοι θέλουν να φέρουν κάτι στο σχολείο, θα το τοποθετούν σε κλειστό φάκελο και θα το αφήνουν στο φυλάκειο.
  9.  Διάδρομοι του κτιρίου έχουν κλειστεί σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να αποτραπούν οι άχρηστες (και επικίνδυνες) μετακινήσεις εντός του κτιρίου.
 Όσοι γονείς δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να προσέλθουν θα ακολουθήσουν τα εξής (δηλώσεις):
Την τρέχουσα βδομάδα προσέρχονται στο σχολείο μόνο οι μαθητές της Γ΄ και μάλιστα χωρισμένοι σε δύο ομάδες (την 1η και την 2η).

Ποιες είναι οι δύο ομάδες και ποιες ημέρες θα έρχονται: https://drive.google.com/file/d/1r6oQJ-TzRak3-uib4KCoUvb-3AmvU1m6/view