Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟ 11ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ


Την Τετάρτη 17-04-19 το σχολείο μας έλαβε μέρος στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, στο "Νόησις". Στη σημαντική αυτή εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφερειακή Δ/νση ΠΕ & ΔΕ Κ.Μακεδονίας συμμετέχουν εκατοντάδων μαθητικές εργασιές όλων των βαθμίδων.

Για μια ακόμη φορά η παρουσία του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου στο Συνέδριο ήταν ιδιαίτερα έντονη. Ενδεικτικό της ποιότητας των δύο έργων που παρουσιάσαμε είναι το ότι και τα δύο επιλέχτηκαν για παρουσίαση στην κεντρική σκηνή αλλά κυρίως διότι η Οργανωτική Επιτροπή μας απένειμε έπαινο.

Οι εργασίες που παρουσιάσαμε ήταν οι ακόλουθες:
  1. «Point of Care» από τους μαθητές της Γ΄τάξης του Τομέα Πληροφορικής και του Τομέα Υγείας με υπεύθυνες καθηγήτριες την κα Ζωή Μπέλλη, κα Γεωργία Γροζτίδου και κα Μαίρη Τρυφινοπούλου  
  2. «e-pills Reminder» από τους μαθητές της Γ΄τάξης του Τομέα Πληροφορικής και του Τομέα Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής με υπεύθυνους καθηγητές τον κο Λ.Ναθαναηλίδη και κα Χρ.Αντωνιάδου   
Η κατασκευή αυτών των έργων χρηματοδοτείται από το "Νόησις" μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ".

Στο "Νόησις" μετακινήθηκαν 50 μαθητές μας οι οποίοι συνοδευόταν από την κα Ι.Μερσίνη, τον κ.Γ.Οικονόμου και την κα Αικ.Χατζηαγγελάκη.