Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΜΑΘΗΤΕΙΑ Β΄ ΦΑΣΗ: ΕΠΙΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ


 Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2018, το πρωί, στο αμφιθέατρο του σχολείου πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης των βεβαιώσεων των παιδιών που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα "Μαθητεία ΕΠΑΛ" (β΄φάση) στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου/ΕΚ Ευόσμου. Στην εκδήλωση αυτή κλήθηκαν εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, οι γονείς των μαθητευομένων και οι μαθητευόμενοι της γ΄φάσης του προγράμματος που υλοποιείται στο σχολείο.


Τους παριστάμενους καλωσόρισε ο Δ/ντης του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κ.Γ.Βιόπουλος, ο οποίος παρουσίασε την ανάπτυξη του θεσμού στο επίπεδο της σχολικής μονάδας και την αύξηση των ποσοτικών δεικτών.


Στη συνέχεια η Υπεύθυνη της Ομάδας Υποστήριξης Μαθητείας της Περιφέρειας ΠΕ & ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας κα Χρύσα Τσαούση και η κα Μαρία Τσαούση πήραν το λόγο και ανέλυσαν τα βασικά σημεία που θα πρέπει να προσεχθούν από τους μαθητευόμενους σε σχέση με την επικείμενη πιστοποίηση καθώς και για τους εκπαιδευτικούς στόχους της Μαθητείας. 

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών με τους απόφοιτους της β΄φάσης και τους μαθητευόμενους της γ΄φάσης η οποία βοήθησε στην κατανόηση των υποχρεώσεων μαθητών και επιχειρηματιών στο πλαίσιο του προγράμματος

Στην εκδήλωση μίλησαν στα παιδιά και: 
  • ο Δ/ντης του ΕΚ Ευόσμου κ.Γ.Χριστακάκης
  • η Δ/ντρια του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κα Αλ.Γιουβανούδη
  • η Υπ/δντρια του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κα Ι.Μερσίνη
  • η Υπ.Τομέα Πληροφορικής του ΕΚ Ευόσμου κα Ζ.Μπέλλη
  • ο Υπεύθυνος Μαθητείας του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κος Μ.Καπουργιαννίδης 
  • οι διδάσκουσες κα Δ.Δάγγα, κα Μ.Γούσιου, κα Ν.Φρεμεντίνη

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση της ταπετσαρίας του Γραφείου Ψυχολόγου του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου (πρόγραμμα "Μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ") από τον εκπ/κο κ.Δ.Μπιτζένη, της οποίας το θέμα είναι η περίοδος των αγώνων για την επαναφορά των καταργημένων Τομέων και Ειδικοτήτων της Δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης την οποία παρακολούθησε ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου και ο αιρετός στο Α-ΠΥΣΔΕ κος Α.Λουκάς.